Фейсбук Форум
[ Регистрация · Вход · Правила на форума · Търси · RSS ]


 

Страница 1 от 11
Фейсбук Форум » Фейсбук Форуми » Facebook форум » ВНИМАНИЕ Фалшиви имейли от Facebook (Фалшиви съобщения от Фейсбук на имейла)
ВНИМАНИЕ Фалшиви имейли от Facebook
radiozoДата: Четвъртък, 06.03.2014, 17:18 | Съобщение # 1
Група: Администратори
Съобщения: 26
Награди: 0 +
Репутация: 0 ±
Порицания: ±
Статус: Offline
Вече няколко пъти получявам имейл от Facebook, който е с удивителен знак и сигнализира за важно лично съобщение. По всичко си личи че това е фалшив имейл най-вероятно целящ да ви открадне паролата и потребителското име за достъп до социалната мрежа.

В имейла, който е направен визуално досущ като оригиналните имейли от Facebook, има линк към съобщение. Съветвам Ви да не кликате на никакви подобни линкове. Ако смятат че имате съобщение от някой влезте от началната страница на Фейсбук, за да сте сигурни че линка от имейла няма да ви отведе към някой пиратски сайт подобен визуално на Фейсбук, където ще ви вземат паролата.

Направих няколко скрийншота на имейла. Ще ги прикачя тук за да ги видите.

Ето как изглежда съобщението във входящата кутия на пощата:
Ето как изглежда имейла като се отвори:Обърнете внимание на имейла от който е изпратен! Според вас редовен ли е този имейл? В долните полета са моят имей (който съм изтъркал) и името.

Преди известно време получих подобен имейл на другата си поща за важно съобщение от Skype.

Пишете дали и вие сте получавали подобни имейли и дали има открадната информация при вас!


Фейсбук Форум » Фейсбук Форуми » Facebook форум » ВНИМАНИЕ Фалшиви имейли от Facebook (Фалшиви съобщения от Фейсбук на имейла)
Страница 1 от 11
Търси: