Facebook ще пита потребителите си дали са добре след бедствие - Фейсбук новини - Фейсбук новини - Фейсбук Мания - Facebook Mania!Начало » Новини » Фейсбук новиниТова ще се прави само с потребители, намиращи се в район, в който е обявено бедствие

Facebook Safety Check

„Фейсбук“ обяви специална нова услуга, която ще помага на хората, намиращи се в засегнати от бедствия райони лесно да информират широк кръг от своите близки и познати, че са добре. 

Новата функционалност, която се нарича Facebook Safety Check,

всъщност е доразвитие на Disaster Message Board, който инженерите на компанията в Япония бяха направили след опустошителното земетресение там през 2011 г.  

Facebook Safety Check ще следи местоположението на потребителите – според града, който те са посочили в профила си (там могат да се посочват роден град и град на пребиваване), както и според интернет мрежата, която се използва. 

Ако се случи това местоположение да е в район, в който има обявено бедствие, „Фейсбук“ ще изпраща въпрос на потребителя дали е добре. Той може да отговори само положително и ако направи това,

отговорът му ще бъде публикуван – така че неговите познати да са спокойни. 

Един потребител ще може да отбелязва и свои познати като „добре са“, макар че те лично ще трябва да одобрят този статус през собствените си профили.  

Ако пък „Фейсбук“ е сгрешил с определянето на местоположението на конкретния потребител и той изобщо не е в район, за който има обявено бедствие, потребителят ще може да посочи, че се намира извън зона на бедствие. 

Да свързваш хората винаги си струва, но особено важно е това в моментите, когато влизаш във „Фейсбук“, за да видиш дали някой близък е добре. Safety Check е нашият начин да помогнем по време на природни бедствия, който ви дава лесен и прост начин да кажете, че сте добре и да отбележите приятелите и семейството и заедно с вас, коментира новата функционалност шефът на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг.Източник: http://www.vesti.bg

Категория: Фейсбук новини | Добавено на: (15.11.2014) | Рейтинг: 0.0/0
Преглеждания: 577 | Тагове: фейсбук новини |

Подобни новини: