Измама във Facebook ви кара да повярвате, че сте нарушили авторски права - Фейсбук новини - Фейсбук новини - Фейсбук Мания - Facebook Mania!Начало » Новини » Фейсбук новиниFacebook измамаНова седмица, нова мошеническа кампания във Facebook, която набира сила.

Hoax-Slayer съобщава днес за появата на нова фишинг кампания по страниците на най-голямата социална мрежа в света. Изданието съобщава, че измамниците доставят лъжливи послания чрез системата за лични съобщения, като използват за това вече компрометирани акаунти. В тях се съдържа линк към страница във Facebook, която съобщава, че сте нарушили защитено с авторски права съдържание.

"Моля, преразгледайте своите публикации и отсега нататък бъдете по-бдителен за тяхното съдържание. Ако мислите, че това съобщение ви е доставено по грешка, моля верифицирайте се, следвайки връзката по-долу. Това ще увери, че вашата страница не нарушава правилата за ползване на мрежата. Ние ще преразгледаме вашата молба веднага.", се чете в съобщението (снимка, на което може да видите по-долу).

Самото съобщение изглежда доста правдиво с оглед на това, че се използват цветовете, характерни за дизайна на мрежата, както и реалните икони на страниците на "Facebook Security" и "Facebook and Privacy", както и това, че се разпространява във вид на лични съобщения, често идващи от познати на потенциалната жертва.

Веднъж след като потребителят последва връзката и попълни своите данни, мошениците разполагат с нужната информация за превземането на акаунта им, като го използват, за да атакуват други потребители, в това число техни близки и приятели.Автор: Методи ДамяновИзточник: http://www.kaldata.com

Категория: Фейсбук новини | Добавено на: (21.02.2015) | Рейтинг: 0.0/0
Преглеждания: 455 | Тагове: фейсбук новини |

Подобни новини: