Защо няма бутон "Не харесвам" - Фейсбук новини - Фейсбук новини - Фейсбук Мания - Facebook Mania!Начало » Новини » Фейсбук новиниFacebook Dislike Button

"Хората искат да имат възможност да кажат, че някои неща не са добри, но ние не мислим, че това ще донесе нещо позитивно. Няма да го създаваме", подчерта Зукърбърг

Лидерът на базираната в САЩ компания "Фейсбук" Марк Зукърбърг се обяви против появяването на бутон "не ми харесва" (dislike) в едноименната социална мрежа.

"Много често хората споделят тъжни неща, или това, което засяга културите на различни страни, социалния живот", отбеляза той пред управата на компанията, базирано в град Менлоу парк (щата Калифорния).

Даването на възможности за реакция чрез "емоционалните бутони" – "съчувствие" или "удивление", според него е възможно да бъде полезно за тези, които нямат намерение да пишат дълги постове, но биха искали да отбележат своето отношение към събитието в живота на приятелите си.

"Много хора говорят за необходимостта от появяването на бутон "не ми харесва", отбелязва Зукърбърг.

"Ние разсъждавахме по този въпрос. Хората искат да имат възможност да кажат, че някои неща не са добри, но ние не мислим, че това ще донесе нещо позитивно.

Няма да го създаваме", подчерта Зукърбърг.

"Не мисля, че "Фейсбук" се нуждае от градацията "Харесвам" - "Не харесвам" и не мисля, че бутонът "Не харесвам" е някаква ценност или ще донесе полза на обществото в мрежата".

"Вие винаги можете да коментирате под който и да е пост", посочи той.Източник: http://www.vesti.bg

Категория: Фейсбук новини | Добавено на: (13.12.2014) | Рейтинг: 0.0/0
Преглеждания: 517 | Тагове: фейсбук новини |

Подобни новини: